Fra Hardcore gulvlægger til smykkesælger!

Finans-Krisen gjorde at John Dencker fra Langeskov skulle tænke indtægtsveje. Nu driver han og konen Winnie webshoppen Marjoe.dk – som er blevet til på få år Nordens største online forretning for smykker til  mænd

Arbejdet som selvstændig hårdkogt mandlig håndværker med lægning af gulve og gulvtæpper som speciale forbindes nok ikke  normalt lige med interessen for smykker til mænd. Men for John Dencker, der ellers kun havde gulvlægning som sit selvstændige hovederhverv, er handel med herresmykker på nettet på ganske få år blevet en særdeles god levevej.

På kun 3 år har han og konen Winnie formået at bygge Skandinaviens største online webshop med smykker til mænd – uden fra start at have nogen som helst anelse eller indblik i smykkebranchen. Butikken er Marjoe.dk, og salget af herresmykker går forrygende. Senest har Winnie og John Dencker udvidet  med en tysk version af online butik, der nu skal erobre det store marked syd for den danske grænsen, og her forventer de det helt store boom.

Og så var godt nok en ren tilfældighed, at onlinebutikken overhovedet blev til noget. John (50), fortæller:

– Jeg levede af at montere gulv for flere fynske gulvtæppe-forretninger. Men da krisen så satte ind i løbet af 2007, skæppede det noget på de store opgaver, og så var det jo tid at tænke i nye baner. Jeg havde hørt meget om salg på nettet, og det skulle være så nemt at komme igang, så jeg fik mod på at  starte en webshop op fra bunden. At det så lige blev med herre smykker, var helt tilfældigt, da jeg aldrig selv har interesseret mig væsentligt for smykker, end ikke gået med den i særlig store mængder.

– Men jeg startede med at finde en god kontakt til en leverandør i Tyskland, og så fik jeg stille og roligt bygget en butik op på nettet efter først at have leget med lidt salg på QXL, og her fik jeg smag for at salget på nettet var en dejlig beskæftigelse.

Til min store helt overraskelse gik det efter bare 5 måneder helt igennem forrygende med afsætningen, og snart blev det normale aktiviteterne med gulvlægningen helt overtrumfet af smykke salget, beretter John Dencker.

– Når jeg nu tænker tilbage på, at jeg for 4 år siden kun brugte nettet til at betale regninger med på min netbank, så er jeg selv lidt for stolt over at man i en alder af nu 50år til oktober, stadig kan lære noget nyt, hvis bare man har vilje til det. Men at komme dertil hvor vi er nu, har også kostet 24/7 i timer, og det første halve år, var op af bakke. Mine teenagedrenge grinte lidt af mig, og sagde: Far det der er du sgu for gammel til at lære (Men den bemærkning har de trukket i sig igen)

Dominerer helt det skandinaviske marked idag.

Marjoe.dk dominerer i dag totalt markedet for salg af smykker til herrer på nettet i hele Skandinavien. Især sælges mange herresmykker til svenske kunder – bl.a.gennem en svensk udgave af hjemmesiden, hvor de mange smykker som på det danske site bliver præsenteret på vildt flot.

– Det har dog krævet meget hårdt arbejde at nå så langt som vi er idag. En webshop bygger ikke bare sig selv op. Man skal finde de rigtige kontakter. Det tager meget tid og er i princippet en livs proces. Jeg har f.eks. et stort netværk til andre website-ejere, som reklamerer for os mod en provision for hvert salg, forklarer John Dencker.

– Bl.a. er jeg også meget aktiv omkring at vække interesse for vores butik på de forskellige sociale medier som Facebook og Twitter, lyder det fra John Dencker, der i øvrigt har læst et meget stort antal bøger om handel på nettet samt fulgt med i en række online fora for iværksættere for at tilegne sig yderligere viden.

Marjoe.dk har været heldig at ramme en trend, hvor flere og flere mænd interesserer sig for smykker. De typiske kunder hos Marjoe.dk er modebevidste unge fyre og mænd, og dog så er der også rigtig mange kvinder som køber, men det er ofte til deres mænd eller kærester, der ønsker at udstråle deres maskulinitet med et smart smykke. Især er det armbånd, halskæder og ringe til mænd i rustfrit stål og læder, der fænger.

Ambitionerne er tårn-høje i det fynske firma, der  i dag er Nordens største online shop for herresmykker. Nu går Winnie og John Dencker så efter det tyske marked – stærkt inspireret af successen i Sverige og Norge. En tysksproget hjemmeside (marjoe-herrenschmuck.dk) har været online i et halvt års tid, og allerede nu sendes mange postpakker sydpå. og dette forventes at eksplodere op mod jul.

Fordelen ved at sælge herresmykker ligger bl.a. i at de ikke bruger den store lagerplads. Odenseparret kører stadig deres succesrige forretning fra lokaler i Langeskov på Fyn, men påtænker snart at udvide med lokaler i Odense midtby. John står for hele den markedsføringsmæssige del af driften og indkøb af nye smykker, mens Winnie står for vedligeholdelse af varelageret samt hånd-tering og forsendelse af herresmykkerne.

– I princippt er hele verden jo vidt åben for dig, når du har en internetshop. Du kan nå kunder overalt – 24 timer i døgnet året rundt. Det er det fantastiske ved internettet. For Winnie og mig har denne forretningsmulighed været vores redning midt i krisen, og vi elsker vores nye rolle som smykkeforhandlere, og ved vi er ved at bygge noget stort op som vi indtil nu kan magte, men heller stor tilbage for at evt. sælge hvis det blive so stort at der skal ansættes for mange folk, for det er ikke helt for intention med shoppen, men man siger jo heller ikke nej til kunder, og jeg går også og pusler med et andet sideløbende projekt, som jeg på sigt forventer mig noget meget stort af, det har dog intet med smykker at gøre,  slutter iværksætteren John Dencker.

  • Kenneth spoke:
    13th/12/2012 to 21:15

    Godt gået John, du var en god gulvlægger, men jeg synes du er bedre til at sælge smykker, Fantastisk smykke shop du har

Leave your comment


(*)mandatory fields.

Nye indlæg

Tags

Kategorier