Den barske sandhed for guldsmede og smykkefirmaer

Recessionen har været hård ved mange virksomheder, siden den startede i 2008. For selvom 5 år er gået, så kan det faldende forbrug i Danmark i høj grad tilskrives finanskrisens konsekvenser.

Det er blandt andet landets guldsmede og smykkefirmaer der har mærket en nedgang i salget. Det viser Modeanalysen 2013 fra Deloitte.

Den generelle tendens er at firmaerne får mindre ud af deres penge, hvilket betyder at ROI er faldet fra 24 procent i 2010 til 5 % i 2013. ROI er et engelsk udtryk for return on investment, hvilket markerer afkastet på den investerede kapital.

2013 har været et hårdt år for mange

Det er klart, at når afkastet falder så bliver det hårdt for mange smykkefirmaer. Specielt de mindre forretning, der ligger i små byer eller de nye smykkeshops, der netop er startet op online.

De større veletablere virksomheder kan selvfølgelig også mærke en nedgang, men er ikke truet på eksistensen i samme grad.

Nu skal denne artikel ikke være et sot billede af smykkebranchen, for der er mange brancher der har det markant sværere. Tag bare tøj -og skobranchen, indtjeningen pr. ansat er markant lavere.

I disse virksomheder kan man gennemsnitlig forvente en indtjening på 120-140.000 kr. pr. ansat om året, ifølge Deloitte. Dette imens samme tal er oppe på 450.000 kr. for smykkefirmaerne.

Så selvom 2013 indtil videre har været hård ved specielt de mindre firmaer i smykkebranchen, så er der ingen tvivl om at udviklingen nok skal vende. Og så det fortsat en branchen der generelt er mindst lige så attraktiv, som fx. tøj og sko.

Den danske mode er populære

Midt i alt dette er det vigtigt at påpege, at den danske mode netop nu er særdeles populær i mange europæiske lande. Det betyder at der er gode muligheder for de virksomheder der har aktiviteter udenlands.

Det er i hvert fald positivt at tendenserne ikke kan knyttes til kvaliteten eller interessen for danske smykker, da det i sidste ende er hvad der skaber salget.

http://www.deloitte.com/view/da_DK/dk/presserum/pressemeddelelser/9c31418571f3c310VgnVCM3000003456f70aRCRD.htm

Leave your comment






(*)mandatory fields.

Nye indlæg

Tags

Kategorier